21.1.2010

Välipäivätuskaa

Lauantaihin on enää kaksi yötä ja olen päättänyt pistäytyä viikonlopulla äitini (90 v.) luona Kaarinassa. Joten siellä menee myös uudelle perunareseptille pyhitetty lauantai. Mutta äitini rakastaa keitettyjä (kuori)perunoita, joten mietinpä....
Ei ehkä niin kauheaa kuitenkaan. Keitettyjä perunoita ja lihapullia kermakastikkessa - miltä kuullostaa?
Perunat ja lihapullat eivät houkuttele avaamaan ruoanvalmisteluviiniä, joten ei ongelmaa. Koko ensi viikon voinkin sitten suunnitella seuraavan lauantain perunaruokaa, kun kylään tulee "täyslaktoositon" vieras. Perunaherkkukirja on pullollaan hyvin kermaisia reseptejä, vaihtoehdoiksi jää peruna-hapankaalipata Bigosch tai Bismarckin raguu.
Mutta miten selviän lauantaista ilman tietokonetta - se jää nähtäväksi.

Perunaherkkukirjan reseptit ovat kovin saksalaisia, joten laitan tähän loppuun aiheeseen sopivan vitsin.
"Saksalaisten huumorintaju ... Ovathan niin perunat kuin saksalaisten huumorikin ”maan alla”, molemmat syvälle kaivettuja. Peruna täytyy ensin kaivaa esiin, puhdistaa, hioa huippukuntoon ja kypsentää pehmeäksi, sitten siitä voi nauttia – sama pätee saksalaiseen huumoriin. ... "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti