Vielä kun Seppo osaisi päättää, jauhelihaperunapaistos vaiko perulainen perunapata nah-oatli.
Nah-oatli vaikutti niin herkulliselta, että säästän sen vieraiden varaksi, joten loppujen lopuksi minä päädyin jauhelihapaistokseen.
"Tämä jauheliha-perunavuoka sopii sekä arkiruoaksi että pienten juhlien (miksei myös isompien) yöpalaksi.
Tarjoa lisäksi tuoretta vihreää salaattia ja olutta (olut jäi nyt kyllä ostamatta, joten punaviini saa kelvata)."
Aineet:
1 kg kiinteitä perunoita, suolaa, 50 g pekonia, 100 g sipulisilppua, 1-2 rkl öljyä, 350 g jauhelihaa, 1 tl paprikajauhetta, muskottipähkinää, pippuria (valitsen mustan), 1 tölkki tomaatteja, hiukan voita (oma valintani on öljy) vuoan voitelemiseen.
Liemi: 2 dl maustamatonta jogurttia, 2 dl kermaa, 2 kananmunaa ja 2 rkl vehnäjauhoja.
OHJE:
Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Ruskista viipaleita tovi öljyssä ja ripottele niille suolaa. Kuutioi pekoni ja ruskista se sipuleiden kera toisessa pannussa. (Eiköhän tässä voisi käyttää samaa pannua ja siirtää perunat toiseen astiaan odottamaan, vaikka siihen uunivuokaan - alku kuten perunamunakkaassa). Lisää jauheliha ja jatka ruskistamista. Mausta seos paprikajauheella, suolalla, muskotilla ja pippurilla. (Tässä vaiheessa päätän jättää muskotin pois ja korvata sen chilillä). Lisää tomaatit ja keitä seosta koko ajan sekoittaen viitisen minuuttia. Voitele uuninkestävä vuoka ja lado pohjalle kerros perunaviipaleita. Levitä sen päälle kerros jauhelihaseosta, jälleen perunakerros ja niin edelleen, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Nosta vuoka 180-asteiseen uuniin ja paista puolisen tuntia. Sekoita liemen ainekset keskenään ja kaada seos puolivalmiin paistoksen päälle. Jatka kypsentämistä vielä kymmenen minuuttia niin, että paistoksen pintaan muodostuu kaunis kuori.
Nyt tämä paistos on syöty ja todettu parhaaksi kokeilluista resepteistä. Jogurtti/kermakuorrutus oli herkullinen. Tätä teen uudestaan, mutta lisään jauhelihaan valkosipulia (ja pidän edelleen muskotin loitolla). Siis ihan oikeasti tämä oli hyvää - Suosittelen! Käytin valkosipuli/basilika maustettua tomaattimurskaa. Kesällä kokeilen tuota lientä myös grillattaviin nyytteihin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti